Over Patricia

Hey hi, leuk dat je komt kijken wie ik ben en welke persoon er achter de foto schuilt. Ik ben Patricia Hoefnagel,  45 jaar en woonachtig in Pijnacker. Eind 2018 verhuis ik samen met mijn partner naar Wateringen (ZH), een dorp in het Westland tegen Den Haag aan. Ik begeleid zowel mannen als vrouwen die met zichzelf vastlopen in de breedste zin van het woord.

MIJN MISSIE

Patricia

Mijn missie is dat mannen en vrouwen zichzelf op de eerste plek gaan zetten. Kiezen voor zichzelf en er vervolgens voor gaan wat zij belangrijk vinden in het leven. Lange tijd heb ik niet gedaan wat ik wilde en dat was het begeleiden van mensen. Inmiddels heb ik tientallen cliënten begeleid en word ik blij als ik een periode in hun leven mag meelopen.
Het 1-op-1 begeleiden en luisteren naar datgene wat jou dwars zit is hetgeen waar ik goed in ben. Daarnaast is het mijn 2e natuur om jou te spiegelen en te weergeven wat ik bij jou voel en zie. Omdat ik hooggevoelig ben heb ik de gave om intuïtief te handelen. Jou motiveren en je bewust te laten zijn wie je bent en wat je uitstraalt. Het resultaat is dat je in actie wordt gezet en meer eigenwaarde en zelfvertrouwen krijgt zodat je gaat doen wat je (bewust of onbewust) echt graag wilt. 

MIJN VERHAAL  

“Waarom doe je dat?” Als klein meisje had ik al een enorme fascinatie voor mens en dier en dan vooral voor wat hen beweegt. Dit ontwikkelde zich bewust in een drang om anderen te helpen en te ondersteunen. Van heel dichtbij ondervond ik in mijn tienerjaren dat mensen moeilijk te waren bereiken en ik hen niet kon helpen. Ik begreep dat niet en was dan ook meer van het idee; “hoe donker je dag ook is, er is toch altijd wel iets moois in het leven”? Mijn vader was manisch depressief, had in diverse klinieken gezeten en getracht meerdere keren uit het leven te stappen. Ik begreep daar niets van. Op mijn 26e werd mijn moeder getroffen door beenmergkanker en overleed toen ik 28 jaar was. Ook hier begreep ik niets van. Mijn wereld stond op z’n kop en ik had geen idee hoe dit te boven te komen. Mijn broertje raakte in die periode aan de drugs omdat hij niet kon omgaan met de ziekte van zijn moeder. Door deze ingrijpende gebeurtenissen ben ik in mijn jongere jaren een andere weg ingeslagen.

“Om nieuwe dingen in je leven toe te laten, zul je soms oude dingen los moeten laten”. 

De jaren verstreken en al werkend in diverse bedrijfstakken in het bedrijfsleven raakte ik in 2016 burn out. Ik denderde maar door en ineens liep mijn volle rugzak over. Werken lukte niet meer. Alles was me teveel. Niemand die ik nog leuk vond. Het enige dat ik wilde was alleen zijn en rust, heel veel rust… Onder behandeling van een psycholoog werd mijn rugzak stukje bij beetje geleegd en kwam daar meer ruimte. In deze periode ontdekte ik ook dat mijn echtgenoot en ik niet meer op dezelfde weg zaken en wij van elkaar moesten scheiden. Hierna kwam er nog meer ruimte waardoor de kracht en wijsheid weer terug was en ik mijn missie weer op de voorgrond had gezet; het begeleiden, helpen en adviseren van mensen. 

ANNO NU 

Anno nu ben ik afgestudeerd Life en HSP Coach en in 2017 mijn eigen praktijk gestart onder de naam: Ik Loop Vast. Als ervaringsdeskundige en liefdevolle 40-tiger maakte ik van mijn levenservaring mijn beroep. Blijven ontwikkelen doe ik door in mezelf te investeren en aan mezelf te blijven werken. Dit doe ik door me te laten coachen door mijn eigen lifecoach, het volgen van cursussen en seminars en het lezen van vakliteratuur. 

WAAR WORDT IK BLIJ VAN? 

Van best veel dingen wordt ik blij maar om een beeld te schetsen is dat verse koffie, zon, pure chocolade met noten, zee, diepgaand gesprek, sauna, strand, grote beker thee, bloemen, dieren (gehalte aaibaar), liefdevolle en dankbare mensen en vakanties.

WAT ZEGGEN MENSEN OVER MIJ? 

Vrienden en familie maar ook mensen die ik begeleid omschrijven mij met zoals hieronder wordt getoond. 

olifant - woorden beschrijving me