Over Patricia

Patricia Hoefnagel – levensgenieter – wordt blij van: verse koffie, pure chocolade met noten, het strand, diepgaand gesprek, sauna, dieren (gehalte aaibaar), pioenrozen, natuur, zon, liefdevolle en dankbare gebaren.

foto blauw liggend op bank
Mijn naam is Patricia Hoefnagel, ik ben geboren in 1972 in hartje Den Haag. Na mijn geboorte ben ik samen met mijn ouders verhuisd naar Wateringen waar na 3 jaar het gezin werd uitgebreid met een broertje. Als tiener speelde ik regelmatig buiten, luisterde veel muziek op mijn kamer en was een echte dromer. Vanaf dat ik mij kan herinneren heb ik een enorme fascinatie voor mens en dier en dan vooral voor wat hen beweegt. Als klein meisje voelde ik al een drang om mens en dier te helpen.

Toen ik naar het voortgezet onderwijs ging wist ik heel goed wat ik na mijn opleiding wilde gaan doen, verder gaan met het helpen en van mensen. Ik wilde mensen begeleiden die verslaafd waren en werd getrokken naar de hulpverlening. Van heel dichtbij ondervond ik dat mensen soms moeilijk te bereiken waren en kon daar op jonge leeftijd niets mee omgaan. Mede hierdoor ben ik een andere richting ingeslagen waardoor ik het bedrijfsleven ben ingegaan.

Om nieuwe dingen in je leven toe te laten,
zul je soms eerst oude dingen los moeten laten.

In 2014 belande ik in een burn-out. Zowel privé als zakelijk had ik mezelf teveel weggecijferd. Na een traject van een klein jaar onder behandeling van een psycholoog ben ik écht voor mezelf gaan kiezen. Tijdens die periode ging ik dagelijks wandelen op het strand en ging me verdiepen in yoga en meditatie. Allemaal dingen waar ik voorheen geen interesse in had. Tijdens mijn burn-out kwam ik er achter dat ik de weg van het begeleiden van mensen toch graag wilde inslaan. Naast mijn vaste baan ben ik gaan studeren voor life coach, HSP coach en counselor welke met succes zijn afgerond. Het begeleiden van mannen en vrouwen die vastlopen met zichzelf, in een relatie of met hun hooggevoeligheid en hun onzekerheid, dat is hetgeen waar ik goed in ben en wat ik graag doe.  

Sinds 2018 ben ik geslaagd voor Access Bars® practitioner en heb daar inmiddels al vele mannen, vrouwen en een aantal kinderen mee mogen behandelen.

Mensen die ik heb begeleid maar ook vrienden en familie omschrijven mij zoals wordt getoond in de afbeelding van een olifant. De olifant staat voor mij symbool als link naar mijn moeder. 

olifant - woorden beschrijving me