Over Patricia

Patricia Hoefnagel – levensgenieter – wordt blij van: verse koffie, pure chocolade met noten, het strand, diepgaand gesprek, natuur, zon, sauna, dieren (gehalte aaibaar), pioenrozen, liefdevolle en dankbare gebaren.

Mijn naam is Patricia Hoefnagel, ik ben geboren in 1972 in hartje Den Haag. Na mijn geboorte ben ik samen met mijn ouders verhuisd naar Wateringen waar na 3 jaar het gezin werd uitgebreid met een broertje. Als tiener speelde ik regelmatig buiten, luisterde veel muziek op mijn kamer en was een echte dromer. Vanaf dat ik mij kan herinneren heb ik een enorme fascinatie voor mens en dier en dan vooral voor wat hen beweegt. Als klein meisje voelde ik al een drang om mens en dier te helpen.

foto blauw liggend op bankToen ik naar het voortgezet onderwijs ging wist ik heel goed wat ik na mijn opleiding wilde gaan doen; mensen helpen. Ik wilde mensen begeleiden die verslaafd waren en werd getrokken naar de hulpverlening. Van heel dichtbij ondervond ik dat mensen soms moeilijk te bereiken waren en kon daar op jonge leeftijd niet mee omgaan. Mede hierdoor ben ik een andere richting ingeslagen en het bedrijfsleven in gegaan.

Om nieuwe dingen in je leven toe te laten,
zul je soms eerst oude dingen los moeten laten.

In 2014 belande ik in een burn-out. Zowel privé als zakelijk had ik mezelf teveel weggecijferd. Na een klein jaar onder behandeling van een psycholoog ben ik écht voor mezelf gaan kiezen. Tijdens die periode ging ik dagelijks wandelen op het strand en kwam in aanraking met yoga en meditatie. Allemaal dingen waar ik voorheen geen interesse in had, maar mij enorm hebben geholpen in deze periode. Aan het eind van mijn burn-out kwam ik tot de conclusie dat ik het miste om met mensen te werken en dan met name het begeleiden van mensen die vastlopen. Hetgeen ik vroeger graag wilde doen borrelde nu in alle hevigheid op en mijn verlangen was heel sterk om deze weg in te slaan. 

Om proffessioneel mensen te gaan begeleiden moest ik gaan studeren. Naast mijn vaste baan ben ik life coaching, HSP coaching en counseling gaan sturen, welke allemaal met succes zijn afgerond. Begin 2018 was ik op zoek naar een waardevolle aanvulling om toe te kunnen passen in de praktijk. Access Bars® kwam op mijn pad en heb een sessie laten doen om te ervaren wat dit met mij deed. Dit voelde voor mij zo goed, zo ontspannen en zo groots dat ik de cursus ben gaan doen. Inmiddels ben ik Access Bars® practitioner en pas dit sinds de zomer van 2018 veelvuldig toe bij mijn klanten. Ook ik laat maandelijks bij een Bars collega mijn eigen Bars ‘runnen’. Access levert niet alleen bij mij maar ook bij de mensen die hun weg naar mij vinden mooie resultaten en ontwikkelingen op. 

Mijn missie is om mensen te begeleiden die vastlopen. Ze tijdens de coaching de inspanning te geven om over dingen na te denken, om daarna door middel van Access Bars® of een Body Process volledig te mogen ontvangen waardoor totale ontspanning en rust ontstaat.

Mensen die ik heb begeleid maar ook vrienden en familie omschrijven mij met onderstaande woorden. olifant - woorden beschrijving me