Over Patricia

Patricia Hoefnagel – levensgenieter – wordt blij van: verse koffie, pure chocolade met noten, zon, zee, diepgaand gesprek, sauna, dieren (gehalte aaibaar), pioenrozen, liefdevolle en dankbare gebaren, vers gemaaid gras en het spiegelen van mensen.

Profielfoto sept.2017Mijn naam is Patricia Hoefnagel, ik ben geboren in 1972 in hartje Den Haag. Na mijn geboorte ben ik samen met mijn ouders verhuisd naar Wateringen waar na 3 jaar het gezin werd uitgebreid met een broertje. Als tiener speelde ik regelmatig buiten, luisterde veel muziek op mijn kamer en was een echte dromer. Vanaf dat ik mij kan herinneren heb ik een enorme fascinatie voor mens en dier en dan vooral wat hen beweegt. Als klein meisje voelde ik al vaak een drang om anderen te ondersteunen.

Toen ik naar het voortgezet onderwijs ging wist ik heel goed wat ik na mijn opleiding wilde gaan doen, verder gaan met het helpen van mensen maar dan op een professionele manier. Ik wilde mensen helpen die verslaafd waren en werd getrokken naar de hulpverlening. Van heel dichtbij ondervond ik dat mensen soms moeilijk te waren bereiken en kon daar op jonge leeftijd niets mee. Mede hierdoor ben ik een andere richting ingeslagen waardoor ik werkzaam ben geweest in diverse soorten bedrijven als Office manager en secretaresse.

Om nieuwe dingen in je leven toe te laten,
zul je soms eerst oude dingen los moeten laten.

Omdat ik mij zowel privé als zakelijk teveel had weggecijferd belandde ik in 2014 in een burn-out. Na een traject van een klein jaar onder behandeling van een psycholoog ben ik écht voor mezelf gaan kiezen. Tijdens die periode ging ik dagelijks wandelen op het strand, luisterde klassieke muziek en ging me verdiepen in yoga en meditatie. Allemaal dingen waar ik voorheen geen interesse in had. Tijdens mijn burn-out kwam ik er achter dat ik echt heel graag met mensen wilde werken. Ik wist dat ik hier goed in was mede omdat ik een rugzak met behoorlijk wat levenservaring met mij mee droeg. Mijn missie van het kleine meisje was weer terug en dus tijd voor actie! Naast mijn vaste baan ben ik gaan studeren en m’n diploma voor Life coach en daarna HSP coach behaald.

Anno nu heb ik diverse cliënten mogen begeleiden. Tijdens deze trajecten zie ik beweging, meer zelfvertrouwen en positieve gedachten in de ontwikkeling. Ik word blij van uitspraken zoals:
“zo had ik het niet bekeken”
“ik heb weer ruimte in mijn hoofd om verder te gaan”
“die berg blijkt toch minder hoog dan ik dacht”.

Sinds eind 2017 volg ik de intensieve en reuze interessante beroepstraining Addiction Couseling (EACI).

Mensen die ik begeleid maar ook vrienden en familie omschrijven mij zoals wordt getoond in onderstaande afbeelding. 

olifant - woorden beschrijving me