Praktijk IKLOOPVAST

Over Patricia

Patricia is een rustig en warm persoon, toegankelijk, vriendelijk en aardig in de omgang. Mensen voelen zich al snel gemakkelijk en welkom bij haar.
Zij is gevoelig voor nuances die door anderen niet worden opgemerkt.
Een scherpe waarnemer die de emoties van de mensen om zich heen voelt alsof het die van haar zijn.
Zij is gevoelig voor overprikkeling wat door anderen kan worden ervaren als een wervelwind.

Wie ben ik?

Mijn naam is Patricia Hoefnagel en woon in Wateringen (ZH) waar ik tevens ben opgegroeid. In ons gezin waren de jaarlijkse hoogtepunten de zomervakanties waarin we vier weken lang naar de kust van Spanje gingen. Als kind was dit één groot feest. Altijd mooi weer en hele dagen buiten. De dieptepunten van een manisch depressieve vader konden wij op deze manier even vergeten. 

Belangrijkste schakel viel weg 
Buiten de pubertijd om had ik een hele sterke band met mijn moeder. We deden veel samen, gingen graag naar het strand en belden elkaar dagelijks. Na een aantal jaren ziek te zijn geweest overleed zij op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker.
Ik was toen 28 jaar.
Gebroken, leeg en totaal niet wetend wat ik met mijn gevoelens aan moest ben ik na een week weer gaan werken. 
“Ik kan wel op de bank gaan zitten huilen maar daar wordt niemand beter van en komt zij zeker niet mee terug” was mijn uitspraak. Eigenlijk bedoelde ik toen; “hoe moet ik hier in godsnaam mee omgaan en hoe verwerk je zoiets?” Inmiddels heb ik een hoop geleerd en weet ik wel beter. 

Verdriet in mijn lichaam
Na jaren tobben met lichamelijke klachten werd er in 2008 reuma (
reumatoïde artritis) geconstateerd. Na deze constatering zijn mijn arts en ik jarenlang op zoek geweest naar de juiste medicatie. Anno nu ben ik stabiel. Het grote verdriet is helaas in mijn lichaam gaan zitten, daar ben ik mij nu wel bewust van. Eens in de 8 weken ga ik naar het ziekenhuis voor “mijn shot” zoals ik dat zelf noem en krijg ik medicatie via infuus. Dit beschermt de gewrichten zodat ze geen blijvend letsel kunnen oplopen.

En toen ging het licht uit
In 2014 was het zover, ik stortte volledig in. Alles was me teveel. Ik kon me niet meer concentreren, mijn lijf deed zeer en vertoonde nog meer klachten dan ik was gewend. Zowel zakelijk als privé had ik mijzelf teveel weggecijferd; ik belandde in een vette burn-out.
In die periode ging ik dagelijks naar het strand. Alleen daar kreeg ik de rust die ik nodig had. Wandelingen langs het strand,  de mooie luchten, de geur van de zee en het oneindig ver kunnen kijken waren magisch voor mij.

Met hulp van een deskundige was er een hoop duidelijk geworden en ben ik langzaamaan uit mijn burn out gekropen. Vanaf toen ben ik écht goed voor mezelf gaan zorgen. Luisteren naar wat mijn lichaam vertelde was een pré geworden. Dat ik hoogsensitief was wist ik niet, ook daar kwam ik toen pas achter. Wat een herkenning en wat een verademing was het om te begrijpen waarom ik bijvoorbeeld extra tijd voor mezelf nodig had; ik moest opladen van indrukken die gedurende een dag werden opgedaan. 

Sinds die tijd neem ik bewust waar met al mijn zintuigen en ben ik volledig in contact met mijn gevoel. Maandelijks plan ik een dag voor mezelf in de sauna om zo mijn lichaam en geest rust te geven. 

Ik weet intens te genieten van het leven; de bijzondere momenten, boeiende gesprekken en intense schoonheid van mens, dier en natuur.

I realy, realy love my life!

♥ Patricia 

 

Mijn Missie:

Mijn missie is om mensen die met zichzelf vastlopen te begeleiden om stappen te zetten en daarnaast te laten ontspannen. Mensen die vast lopen in hun relatie. Niet lekker in hun vel zitten en waarbij het allemaal even teveel is geworden.

Vanuit mijn praktijk aan huis bied ik (online) coachingsgesprekken aan. Daarnaast geef ik behandelingen zoals Access® Bars en diverse Body Processen waaronder de meest krachtige en bekende; MTVSS. Iedereen die in aanraking komt met Access ervaren een diepe ontspanning met dynamische veranderingen op alle vlakken van het leven.