Praktijk IKLOOPVAST

Over Patricia

Patricia is een rustig en warm persoon, toegankelijk, vriendelijk en aardig in de omgang. Mensen voelen zich al snel gemakkelijk en welkom bij haar.
Zij is gevoelig voor nuances die door anderen niet worden opgemerkt.
Een scherpe waarnemer die de emoties van de mensen om zich heen voelt alsof het die van haar zijn.
Zij is gevoelig voor overprikkeling wat door anderen kan worden ervaren als een wervelwind.

Wie ben ik?

Mijn naam is Patricia Hoefnagel en woon in Wateringen (ZH) waar ik tevens ben opgegroeid. In ons gezin waren de jaarlijkse hoogtepunten de zomervakanties waarin we vier weken lang naar de kust van Spanje gingen. Als kind was dit één groot feest. Altijd mooi weer en hele dagen buiten. Zo konden wij in ons gezin de dieptepunten van een manisch depressieve vader even vergeten. 

Belangrijkste schakel viel weg 
Buiten de pubertijd om had ik een hele sterke band met mijn moeder. We deden veel samen, gingen graag naar het strand en belden elkaar dagelijks. Na een aantal jaren ziek te zijn geweest overleed zij op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ik was toen 28 jaar.
Gebroken, leeg en totaal niet wetend wat ik met mijn gevoelens aan moest ben ik na een week weer gaan werken. 
“Ik kan wel op de bank gaan zitten huilen maar daar wordt niemand beter van en komt zij zeker niet mee terug” was mijn uitspraak toen der tijd. Eigenlijk bedoelde ik; “hoe moet ik hier in vredesnaam mee omgaan en hoe verwerk je zoiets?” Inmiddels heb ik een hoop geleerd en weet ik dat het beter is om rustig aan te doen en te luisteren naar je verdriet dan maar door te denderen. 

Verdriet in mijn lichaam
Na jaren tobben met lichamelijke klachten werd er in 2008 reuma (
reumatoïde artritis) bij mij geconstateerd. Na deze constatering zijn mijn reumatoloog en ik jarenlang op zoek geweest naar de juiste medicatie. Anno nu ben ik stabiel. Eens in de 8 weken ga ik naar het ziekenhuis voor “mijn shot” zoals ik dat zelf noem en krijg ik medicatie via infuus toegediend. Dit beschermt de gewrichten zodat ze geen blijvend letsel kunnen oplopen. Waar ik zeker in geloof is dat het grote verdriet van het verlies van mijn moeder in mijn lichaam is gaan zitten omdat ik het verdriet maar wegstopte en dit niet ‘aandurfde’ te gaan. 

En toen ging het licht uit
In 2014 was het zover, ik stortte volledig in. Alles was me teveel. Ik kon me niet meer concentreren, mijn lijf deed zeer en vertoonde nog meer klachten dan ik al had. Zowel zakelijk als privé had ik mijzelf teveel weggecijferd; ik belandde in een vette burn-out.
In die periode ging ik dagelijks naar het strand. Alleen daar kreeg ik de rust die ik nodig had. Wandelingen langs het strand,  de prachtige luchten, de geur van de zee en het oneindig ver kunnen kijken waren magisch voor mij.

Met hulp van een deskundige was er een hoop duidelijk geworden en ben ik langzaamaan uit mijn burn out gekropen. Vanaf toen ben ik écht goed voor mezelf gaan zorgen. Luisteren naar wat mijn lichaam vertelde was een pré geworden. Dat ik hoogsensitief was wist ik toen nog niet. Wat een herkenning en een verademing was het toen ik hier achter kwam! Nu begreep ik waarom ik tijdens een verjaardag ineens ontzettend moe kon zijn, waarom ik extra tijd voor mezelf en alleen nodig had en waarom ik al leeg kon zijn na het doen van boodschappen. 

Sinds ik in aanraking ben gekomen met Access Bars is mijn leven radicaal veranderd. Meer ruimte en rust in mijn hoofd, de dingen anders kunnen zien en grotere stappen gezet. Ik weet nu ook écht te genieten van het leven door hele kleine dingen, boeiende gesprekken en de intense schoonheid van mens, dier en natuur. 

 

Mijn Missie:

Mijn missie is om mensen die met zichzelf vastlopen te begeleiden om stappen te zetten en daarnaast te laten ontspannen. Mensen die vast lopen met zichzelf of in een relatie. Niet lekker in hun vel zitten en waarbij het allemaal even teveel is geworden.

Vanuit mijn praktijk aan huis bied ik (online) coachingsgesprekken aan. Daarnaast worden er energetische behandelingen gegeven zoals Access® Bars, Body Process (MTVSS) en AromaTouch massages.

Iedereen die in aanraking komt met Access ervaren een diepe ontspanning met dynamische veranderingen op alle vlakken van het leven. Mijn missie is om een verandering bij jou in werking te zetten zodat jij de dingen gaat doen die je wilt gaan doen en waar jij blij van wordt.