Praktijk IkLoopVast

Hi, leuk dat je hier bent! Ik ben Patricia en maak heel graag kennis met jou.

Mijn naam is Patricia Hoefnagel en woon in Wateringen (ZH) waar ik tevens ben opgegroeid. In ons gezin waren de jaarlijkse hoogtepunten de zomervakanties. Vier weken lang ging ik met mijn ouders en broertje naar de kust van Spanje. Als kind en tiener was dit één groot feest. Altijd mooi weer en hele dagen buiten. Zo konden wij in ons gezin de dieptepunten van een manisch depressieve vader even vergeten. 

Belangrijkste schakel
Met mijn moeder had ik, buiten de pubertijd om 😉 een hele sterke band. We deden veel samen, gingen graag naar het strand en belden elkaar dagelijks. Na een aantal jaren ziek te zijn geweest overleed mijn moeder op 51-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ik was toen 28 jaar.

Gebroken, leeg en totaal niet wetend wat ik met mijn gevoelens aan moest, ben ik na een week weer gaan werken. 
“Ik kan wel op de bank gaan zitten huilen, maar daar wordt niemand beter van en komt zij zeker niet mee terug” was mijn uitspraak toen der tijd. Eigenlijk bedoelde ik; “hoe moet ik hier in vredesnaam mee omgaan, en hoe verwerk je zoiets?!”

 

Hoogsensitief (HSP)
Dat ik zelf hoogsensitief was wist ik toen nog niet, maar my god, wat een herkenning en een verademing was het toen ik hier achter kwam! Nu begreep ik waarom ik tijdens een verjaardag ineens ontzettend moe kon zijn. Waarom ik extra tijd voor mezelf alleen moest hebben en waarom de dingen zo ontzettend heftig bij mij binnen konden komen.

Lichamelijke klachten
Na jaren tobben met lichamelijke klachten werd er in 2008 reuma (reumatoïde artritis) geconstateerd. Na deze constatering zijn mijn reumatoloog en ik jarenlang op zoek geweest naar de juiste medicatie. Anno nu ben ik stabiel. Eens in de 10 weken ga ik naar het ziekenhuis voor “mijn shot” zoals ik dat zelf noem, en krijg ik medicatie via infuus toegediend. Dit beschermt de gewrichten zodat ze geen blijvend letsel kunnen oplopen. Waar ik zeker in geloof is dat het grote verdriet van mijn moeder in mijn lichaam is gaan zitten. Het verdriet dat ik niet aanging omdat het te pijnlijk was.  

En toen ging het licht uit
In 2014 was het zover, ik stortte in. Alles was me teveel. Ik kon me niet meer concentreren, mijn lijf deed zeer en vertoonde nog meer klachten dan ik al had. Zowel zakelijk als privé had ik mijzelf teveel weggecijferd en ik belandde in een vette burn-out.
In die periode ging ik dagelijks naar het strand. Alleen daar kreeg ik de rust waar ik zo naar op zoek was. Wandelingen langs het strand,  de prachtige luchten, de geur van de zee en het oneindig ver kunnen kijken vond ik magisch.

Met hulp van een deskundige was er een hoop duidelijk geworden en ben ik langzaamaan uit mijn burn out gekropen. Vanaf toen ben ik écht goed voor mezelf gaan zorgen. Luisteren naar wat mijn lichaam vertelde was een pré geworden, en om hier goed naar te luisteren had ik met mezelf afgesproken minstens 1x per maand een hele dag naar de sauna te gaan.

Toegang tot je bewustzijn 
Sinds ik in aanraking ben gekomen met Access Consciousness (toegang toe je bewustzijn), en dan met name de Access Bars (toegang tot de banen op je hoofd) is mijn leven in een rap tempo radicaal veranderd en heb ik grote stappen gezet. 

 

Wil jij ook je leven veranderen? En ben je nu toe aan het zetten van een volgende stap? Mooi! Dan is nu de tijd aangebroken om aan jezelf te werken en een eerste stap te zetten.

Maak een afspraak om kennis te maken en te zien wat ik voor jou kan betekenen. 

Wie weet zit jij binnenkort in deze stoel. En ontvang je op de behandeltafel ook zo’n magische Bars sessie. Wedden dat ook jij stappen gaat zetten?!