Praktijk IkLoopVast

Life coaching is de meest centrale rol binnen alle vormen van coaching. 
Het is een antwoord op het jachtige leven, de 24-uurs economie en de voortdurende blootstelling aan informatie. 
Enerzijds zijn we op zoek naar spanning en sensatie, anderzijds neemt de behoefte aan rust en bewustzijn toe.

Alles in het leven is een keuze. Wat kies jij?

Jong en oud vragen zich steeds vaker af: is dit nu alles? Je staat stil bij de vraag over de zin van het leven en ervaart innerlijke onrust.

Je voelt je geleefd alsof jij niet zelf de keuzes hebt gemaakt. Je twijfelt over allerlei keuzes, je opleiding, carrière of je partnerkeuze. 

In een personal life coaching begeleid ik mensen die privé of in hun werk in een situatie terecht zijn gekomen die als pijnlijk, ongemakkelijk of ongewenst wordt ervaren. Veelal mensen met (keuze)stress of een burn out kiezen voor deze vorm van coaching. 

Life coaching is erop gericht om de problemen van overprikkeling inzichtelijk te krijgen. Door dit inzicht leer je beter omgaan met stress en je eigen grenzen te bewaken.

Het uitgangspunt hierbij is dat je succes en geluk geworteld zijn in je manier van denken. Het helpt je bewust te worden van je aangeleerde manieren.

Mijn taak als coach is jou te stimuleren anders te gaan denken: ruimer en doelgericht. Anders denken betekent automatisch anders communiceren en handelen. Duidelijker, pro actiever, en zelfstandiger.

Bij life coaching draait het altijd om drie kernvragen; Wie ben ik, Wat wil ik en Wat kan ik. Het helpt je bij het maken van keuzes: nee leren zeggen tegen dat wat je eigenlijk niet wilt, en ja zeggen tegen je behoeften, doelen en dromen.

Enkele sessies life coaching zijn vaak al genoeg om een beslissende wending te geven aan je huidige situatie.

Typische resultaten zijn:

✓ eenvoudiger keuzes maken

✓ beter zelfbeeld en meer eigenwaarde 

✓ assertiever optreden 

✓ meer zelfvertrouwen 

✓ effectiever communiceren 

 ✓meer motivatie 

✓ je visie, roeping of missie waarmaken

✓ betere doelen stellen

WhatsApp chat