Echt?! Heb ik geslapen?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on facebook

Onlangs had ik een moeder met haar 11-jarige zoon in mijn praktijk. De jongen heeft ADHD en zijn moeder wilde eens bekijken of een Access Bars behandeling wellicht effect op hem zou kunnen hebben.

“Als jij nou alvast op de tafel klimt en op je rug gaat liggen, dan was ik nog even m’n handen en kom ik zo bij je terug” zei ik. Een rol in z’n knieholte en zo’n zacht dekentje, dat wilde hij wel. De jongen was geïnstalleerd en klaar om zich over te geven en te ontvangen.

Intuïtief vroeg ik hem “als je in gedachten ergens naartoe zou gaan waar jij rustig van wordt welke plek is dat dan?” Dat is mijn play station, zei hij. Daarna vroeg ik hem of hij ook een plek buiten kon bedenken waar hij zich fijn voelde. Dat is het zwembad, antwoordde hij.

Zou je in gedachten naar dat zwembad willen gaan, vroeg ik hem. Dan ga ik met mijn handen zachtjes je hoofd aanraken. Jij hoeft verder helemaal niets te doen alleen maar lekker te liggen en je ogen te sluiten. Is dat oké voor jou? Hij vond ‘t oké.

Net als de jongen vond ook ik het best een beetje spannend. Deze 11-jarige kanjer had ik nog nooit gezien en bovendien was hij het eerste kind dat ik behandelde met de Access Bars.

Tijdens de behandeling had hij regelmatig reflexen in zijn handen en benen. Aan het eind van de behandeling opende hij zijn ogen omdat hij mijn handen niet meer voelde. Ik vroeg hem zijn ogen weer te sluiten en beloofde het hem te zeggen als we klaar waren. Vrijwel direct viel hij in slaap én hij bleef slapen…

Zijn moeder vroeg en wat nu? Niets zei ik, we laten hem lekker liggen. Moeder en ik hebben een tijdje naast hem staan praten. Denk je dat hij ons hoort, vroeg ze mij. Ik moest haar ‘t antwoord schuldig blijven.

Er werd aangebeld, zijn vader kwam hem ophalen. Op dat moment heb ik hem wakker gemaakt. Écht? “Heb ik echt geslapen”, zei de jongen. Die expressie op zijn snoet was magisch!

Hij vertelde mij dat hij het als fijn had ervaren en zich rustig voelde.

Wow, wat was dit een ontzettend fijne ervaring, zowel voor de jongen als voor mezelf.

Nadat de jongen met zijn vader mee was, was het tijd voor zijn moeder om zich over te geven en heerlijk te ontspannen…

Meer om te ontdekken

burn out hersenen

Burn Out & onze hersenen

Steeds meer mensen claimen dat ze geveld zijn door een burn-out. Maar wat is dat eigenlijk? Een hersenziekte, met verstoorde neurotransmitterspiegels? Of

Vicieuze cirkel

Je gaat maar door. Denkt het valt wel mee. Gaat een keer wat vroeger naar bed. En zegt hier en daar een

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

Sessies

Nieuwsbrief

© Alle rechten behouden