Coaching icm Bars sessies

Waarom overkomt mij dat nou?” Een jonge dame die onzeker uit een relatie kwam stelde zichzelf regelmatig deze vraag. Na de beëindiging van haar relatie was ze erg onzeker, down en wist niet wat ze met zichzelf aan moest.

Met de combinatie van coaching en BARS sessies zijn er stappen gezet en heeft dit ervoor gezorgd dat zij zelfverzekerder werd, sterker in haar schoenen stond en zelfs alleen op vakantie is geweest.

Het mannetje met de rode kaplaarsjes

“Wil je een blauwe of roze handdoek op je kussen?” Dat was eenvoudig want roze was voor meisjes, en daarmee was het ijs gebroken. De Access Bars sessie kon beginnen.

De mama van deze 6-jarige kanjer installeerde zich vlak bij de massagetafel op de bank. Zij had zelf al eerder een aantal Bars sessies gehad en nu een afspraak gemaakt voor haar hooggevoelige zoontje.

Ik dekte de jongen toe met een groot, grijs, zacht deken. Op mijn zadelkruk rolde ik naar hem toe om hem te vertellen wat er ging gebeuren. Ik vertelde hem dat ik met mijn handen en vingers zijn hoofd zou gaan aanraken zodat hij rustiger werd en zich lekkerder en vrolijker zou gaan voelen. Terwijl ik dit vertelde raakte ik zijn hoofd heel even aan zodat er alvast wat fysiek contact was geweest. “Zullen we gaan beginnen?” Ja, zei hij met een big smile.

Ik rolde de zadelkruk naar het hoofdeind van de massagetafel zodat ik achter hem kwam te zitten. Mijn linkerhand legde ik onder zijn hoofd en met m’n rechterhand plaatste ik drie vingers op specifieke punten van zijn voorhoofd om de energie op gang te brengen en te gaan laten stromen. Jeetje, ik wist dat het snel zou gaan bij een jong iemand, maar dat ik de energie zo snel zou voelen stromen in m’n vingers daar had ik geen idee van. Bij kinderen gaat het ‘stromen van de energie’ en de ‘Bars laten runnen’ sneller omdat er weinig tot geen ballast is en blokkades zijn.

Met de vraag hoe het op school was bleef hij aan een stuk door vertellen. Het meest opmerkelijke van zijn praatjes was dat hij zei “als ik mag rekenen dan voel ik mij een klein beetje fijner, dat ziet niemand, alleen ik voel dat.” Heerlijk toch als kinderen zo eerlijk, puur en zo goed naar hun gevoel kunnen luisteren. Realy love it!

Na zo’n 25 minuten zei hij “ik vind het wel een beetje lang liggen”. Waarop ik hem antwoordde dat komt goed uit want we zijn klaar en weer was daar die mooie big smile. Hij klauterde van de tafel af naar zijn mama.

De praktijk rond kijkend viel zijn oog op een doosje met kaarten en zei “wat is dat?” Ik antwoordde hem “dat zijn kaarten waar een antwoord op staat. Als jij een vraag hebt waar je graag een antwoord op wilt, dan kun je die stellen en dan staat het antwoord op de kaart. Zullen we het samen met mama doen?” Nou dat wilde hij wel.

“Neem een vraag in gedachten waar jij graag een antwoord op wilt. Je zegt de vraag niet hardop maar houdt de vraag in gedachten en dan ga ik de kaarten schudden”. Hij vond het allemaal reuze interessant. Mij afstemmend op de vraag van de knul vloog er een kaart uit tijdens het schudden van de kaarten. “Dit is jouw antwoord” zei ik. Hij wilde kaart graag zelf lezen; ‘vraag het aan de engelen’. Ik heb hem uitgelegd wat hiermee werd bedoeld.

“Dus ik kan altijd een vraag stellen als ik dat wil?” Dat klopt, jij kunt altijd een vraag stellen wanneer je maar wilt antwoordde ik. “Oké, dan ga ik mijn vraag buiten stellen want het is iets wat buiten is”. Vastberaden trok hij zijn rode kaplaarzen aan en liep naar de voordeur. Ik gaf hem een high five en zei “tot de volgende keer!” Ik keek hem na, het mannetje met de rode kaplaarsjes…

Écht? “Heb ik echt geslapen?”

Onlangs had ik een moeder met haar 11-jarige zoon in mijn praktijk. De jongen heeft ADHD en zijn moeder wilde eens bekijken of een Access Bars behandeling wellicht effect op hem zou kunnen hebben.

“Als jij nou alvast op de tafel klimt en op je rug gaat liggen, dan was ik nog even m’n handen en kom ik zo bij je terug” zei ik. Een rol in z’n knieholte en zo’n zacht dekentje, dat wilde hij wel. De jongen was geïnstalleerd en klaar om zich over te geven en te ontvangen.

Intuïtief vroeg ik hem “als je in gedachten ergens naartoe zou gaan waar jij rustig van wordt welke plek is dat dan?” Dat is mijn play station, zei hij. Daarna vroeg ik hem of hij ook een plek buiten kon bedenken waar hij zich fijn voelde. Dat is het zwembad, antwoordde hij.

Zou je in gedachten naar dat zwembad willen gaan, vroeg ik hem. Dan ga ik met mijn handen zachtjes je hoofd aanraken. Jij hoeft verder helemaal niets te doen alleen maar lekker te liggen en je ogen te sluiten. Is dat oké voor jou? Hij vond ‘t oké.

Net als de jongen vond ook ik het best een beetje spannend. Deze 11-jarige kanjer had ik nog nooit gezien en bovendien was hij het eerste kind dat ik behandelde met de Access Bars.

Tijdens de behandeling had hij regelmatig reflexen in zijn handen en benen. Aan het eind van de behandeling opende hij zijn ogen omdat hij mijn handen niet meer voelde. Ik vroeg hem zijn ogen weer te sluiten en beloofde het hem te zeggen als we klaar waren. Vrijwel direct viel hij in slaap én hij bleef slapen…

Zijn moeder vroeg en wat nu? Niets zei ik, we laten hem lekker liggen. Moeder en ik hebben een tijdje naast hem staan praten. Denk je dat hij ons hoort, vroeg ze mij. Ik moest haar ‘t antwoord schuldig blijven.

Er werd aangebeld, zijn vader kwam hem ophalen. Op dat moment heb ik hem wakker gemaakt. Écht? “Heb ik echt geslapen”, zei de jongen. Die expressie op zijn snoet was magisch!

Hij vertelde mij dat hij het als fijn had ervaren en zich rustig voelde.

Wow, wat was dit een ontzettend fijne ervaring, zowel voor de jongen als voor mezelf.

Nadat de jongen met zijn vader mee was, was het tijd voor zijn moeder om zich over te geven en heerlijk te ontspannen…

L O V E

Als ik denk aan het woord love dan is dat groots, veelzijdig en kan ik dat zien en voelen voor ontelbaar veel dingen.

Het eerste wat bij me opkomt bij het woord love zijn mensen. Of ze nou dichtbij staan of iets verder weg, mijn familie, vrienden of lieve mensen zoals verpleging en andere hulpverleners.

De mensen die op mijn pad komen of de dierbaren die het aardse bestaan reeds hebben verlaten.

Mensen die me raken, waar ik iets van kan leren en mensen waarvan ik een hele mooie kant heb mogen zien. Yep, I think that’s called love.

Access Bars® ook voor jou!

Niet alleen voor drukke ouders, ondernemers en HSP’ers is de Access Bars® een fijne behandeling, maar ook zeker voor kinderen en ouderen.

Liggend op de massagetafel liet een 76-jarige man vanmiddag zijn ‘Bars runnen’.

Zijn ervaring was als volgt; veel fysieke sensaties heb ik niet gevoeld, behalve de prettige aanrakingen aan mijn hoofd door de fijne handen en vingers van Patricia.

Er waren veel emotionele zaken die recent bij mij, en met mij gebeurde. Ik stond het toe deze te laten “resetten”, een plaats te geven en hier een positieve houding in aan te nemen.

Dit helpt mij verder in mijn voornemens om “goed oud “te worden.

Met veel dank aan Patricia.

Foto: deze is niet van de betreffende heer maar wel van een oude dame die op mij als zeer lief en schattig overkomt 😉

Jezelf beschermen

HSP’ers zijn vaak enthousiast om leuke dingen te doen. Zó enthousiast dat ze wel eens vergeten dat wat ze bedenken soms niet door kan gaan.

Zo ook gisteren. In de ochtend had ik een fotoshoot die inclusief rijden 3,5 uur in beslag nam. Eenmaal thuis, na de shoot, was ik volledig leeg. Mijn lichaam gaf aan dat het rust nodig had en viel ik al snel in slaap op de bank.

In de namiddag zou ik met manlief, broer en vriendin het varend corso in het Westland gaan kijken. Wat was ik blij dat ik naar m’n gevoel had geluisterd en dit de dag voor de shoot al had afgezegd, wetende dat dit wel eens teveel zou kunnen worden.

Doorgaan, wegwuiven en vanuit onze overtuiging ‘niet zeuren maar doorpakken’, komt een keer bij je terug. In een lichamelijk ongemakje of, als je het maar vaak genoeg blijft negeren, in grotere en langdurige lichamelijke ongemakken.

Luister naar, koester en zorg goed voor, je lichaam en geest. Hou van je lichaam zoals het is. Wees er zuinig op en wees je bewust waar je jouw lichaam en geest mee voedt. Herken wanneer het beter is om even aan de rem te trekken en iets af te zeggen.

Als HSP’er vind ik het totaal niet leuk om te winkelen. De harde muziek, de schreeuwende kleuren en diversiteit van de artikelen in de winkels zorgen ervoor dat de energie zo uit m’n lichaam wordt getrokken.

Nu zou je zeggen dan shop je toch gewoon online? Dat kan inderdaad maar dat vind ik niet alles. Gewoonweg omdat ik de stof in het echt wil voelen en zien.

Veel liever zit ik lekker in de tuin met een boek om kennis te vergaren.

Volgende week heb ik een fotoshoot en de planning is om daar vandaag voor te gaan shoppen.

Als ik er alleen al aan denk om naar een kledingwinkel te gaan dan haak ik al af 😉

Ik zie het gewoon niet. Al die kleuren en combinaties bij elkaar zoeken, het is gewoon niet mijn ding.

Deze HSP’er gaat na een ochtend lummelen moed verzamelen en haar een schop onder d’r kont geven. Én niet te vergeten, haarzelf af te sluiten zodat zij geen emoties van anderen oppikt. En dan nu, hop de stad in!

Handen

handen hart
Handen, één van de mooiste onderdelen van het lichaam
We hebben ze nodig voor ontelbare handelingen in het dagelijks leven. Zo gebruiken we onze handen om elkaar te begroeten, gedag te zwaaien of misschien wel een vinger in de lucht te steken. Een ring om iemands vinger te schuiven als teken van verbondenheid of een liefdevolle aai over het bolletje van een kind of (huis)dier.

Energie
Ons hele lichaam bestaat uit energie, zo ook onze handen. Als we iemand willen troosten dan raken we diegene vaak aan om zo medeleven te tonen of om diegene rust te geven.

Ontspanning 
Onlangs gaf één van mijn cliënten aan, naast de coachsessies, behoefte te hebben aan een diepere ontspanning. Daar ben ik over na gaan denken. Masseren of het geven van meditaties was hetgeen dat voor de hand liggend was, maar ik zocht iets anders, iets bijzonders, iets diepers.

Onderzoeken
Via Social media werd mijn interesse gewekt door een behandelaar die met haar handen zachtjes 32 verschillende punten op het hoofd aanraakt. Dit zou ontzettend veel doen voor je energie en je lichaam. De methode heet de Acces Bars en kan zoal worden ingezet voor:

  • Meer innerlijke rust
  • Lekkerder in je vel zitten
  • Betere gezondheid en vitaliteit
  • Meer zelfvertrouwen
  • Minder stress en meer plezier

Jaaa, dit is het!
Hoe fijn zou het zijn om ontspannen te gaan laten liggen, zelf niets te hoeven doen en onnodige ballast los te kunnen laten? Maar voordat ik me volop zou storten in een cursus, wilde ik dit eerst zelf ervaren.

Toeval?
Toeval bestaat niet zeggen ze wel eens en ik kwam op Facebook een oproep ‘Me-Time gezocht’ van Lindsay Vek tegen. Zij zocht mensen die wilde ontspannen en een Bars behandeling wilde ervaren. Zo kon zij oefenen en ik de behandeling tegen een introductietarief ervaren.

Wat ik voelde tijdens de behandeling was geweldig!
Doordat ik me volledig overgaf aan de handen van Lindsay zorgde dit al direct voor rust en ontspanning. Tijdens de behandeling voelde ik de energie door m’n benen stromen, ging m’n buik tekeer (begreep loslaten) en kreeg ik hele warme voeten.
Warme voeten is voor een reumapatiënt als ik écht een verademing kan ik je vertellen.

Lang daarna was ik nog volledig ontspannen.
Dit overtuigde mij ervan dat ik hier vele mensen blij mee zou kunnen maken. Aankomend weekend ga ik de cursus Acces Bars volgen waar ik ontzettend veel zin in heb. Wordt vervolgd…..

Stappen zetten…

“Wandelen en niet zo formeel tegenover elkaar zitten” zei ze én de zin op je website; laat mij je in beweging zetten zodat jij je volgende stap gaat zetten. Dat was voor mij de doorslag om een afspraak met jou te maken.

We hadden om 10.00 uur afgesproken bij de Dobbeplas in Pijnacker. Ik zag haar al staan. Een lange slanke dame (40+), lekker sportief in korte spijkerbroek en wandelschoenen. Na eerst een kopje koffie te hebben gedronken begonnen we letterlijk aan de eerste stappen.

Ze vertelde me waar ze in vastliep en hetgeen regelmatig bij haar terugkeerde. Daarnaast vroeg ze zich af of bepaalde verwachtingen, emoties en gevoelens op z’n plek waren en hoe daar mee om te gaan. Haar verhaal over hetgeen dat al jaren speelt, maar waar zij op dit moment het meeste last van heeft, was dan ook regelmatig emotioneel.

Ik heb haar geholpen door naar haar te luisteren, de juiste vragen te stellen, te spiegelen, inzichten te geven en een opdracht mee te geven. Een opdracht om een stap te zetten waarvan ook zij wist er niet omheen te kunnen. Deze moest ze aangaan. Het gaat haar lukken. Zij is een krachtige vrouw met het hart op de juiste plaats die het verdiend om gehoord en gezien te worden.

Wil jij dat ook? Iemand bij wie je je verhaal kwijt kan en met wie je stappen kan zetten?

Dat kan. Bel of mail mij voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

 

Lichaam en geest

Als we jong zijn dan maakt het ons niet uit; we feesten, eten en drinken er op los en maken ons niet druk over het gestel van ons lichaam en geest. “Dat komt later wel, ik ben jong en leef nu”! Als de eerste lichamelijke kwaaltjes zich aandienen dan pas gaan we nadenken of de levensstijl nou wel zo verstandig is.

Als je wat ouder bent ga je bewuster beter voor lichaam en geest zorgen. We gaan dan ook inzien dat lichaam en geest iets prachtigs is. Wonderbaarlijk zelfs en ook nog eens tamelijk onvoorspelbaar. Goed zorgen voor lichaam en geest doen we dan ook door genoeg rust en gezonde voeding tot ons te nemen. Dagelijks bewegen, in de buitenlucht zijn en vriendelijk zijn voor alles en iedereen om ons heen.

Hoe zit het met jou? Zorg jij een beetje goed voor je lichaam en geest? Ik ga er deze week weer eens extra bij stil staan door te gaan wandelen, extra gezonde voeding te nemen en inspirerende coachsessies te geven. En jij? Hoe werk jij aan een healty body & mind?

Ps paaseitjes kunnen natuurlijk prima maar wees je eens bewust wat en hoeveel je nou eigenlijk naar binnen propt. Het gaat erom dat je de balans weet te vinden…..

~ If you don’t take care of your body, where are you going to live?~

Fijne pasen!