Stappen zetten…

“Wandelen en niet zo formeel tegenover elkaar zitten” zei ze én de zin op je website; laat mij je in beweging zetten zodat jij je volgende stap gaat zetten. Dat was voor mij de doorslag om een afspraak met jou te maken.

We hadden om 10.00 uur afgesproken bij de Dobbeplas in Pijnacker. Ik zag haar al staan. Een lange slanke dame (40+), lekker sportief in korte spijkerbroek en wandelschoenen. Na eerst een kopje koffie te hebben gedronken begonnen we letterlijk aan de eerste stappen.

Ze vertelde me waar ze in vastliep en hetgeen regelmatig bij haar terugkeerde. Daarnaast vroeg ze zich af of bepaalde verwachtingen, emoties en gevoelens op z’n plek waren en hoe daar mee om te gaan. Haar verhaal over hetgeen dat al jaren speelt, maar waar zij op dit moment het meeste last van heeft, was dan ook regelmatig emotioneel.

Ik heb haar geholpen door naar haar te luisteren, de juiste vragen te stellen, te spiegelen, inzichten te geven en een opdracht mee te geven. Een opdracht om een stap te zetten waarvan ook zij wist er niet omheen te kunnen. Deze moest ze aangaan. Het gaat haar lukken. Zij is een krachtige vrouw met het hart op de juiste plaats die het verdiend om gehoord en gezien te worden.

Wil jij dat ook? Iemand bij wie je je verhaal kwijt kan en met wie je stappen kan zetten?

Bel of mail me voor een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek.

0652695169 of patricia@ikloopvast.nl

Patricia Hoefnagel

Ik Loop Vast
Counseling, Life en HSP coaching

Lichaam en geest

Als we jong zijn dan maakt het ons niet uit; we feesten, eten en drinken er op los en maken ons niet druk over het gestel van ons lichaam en geest. “Dat komt later wel, ik ben jong en leef nu”! Als de eerste lichamelijke kwaaltjes zich aandienen dan pas gaan we nadenken of de levensstijl nou wel zo verstandig is.

Als je wat ouder bent ga je bewuster beter voor lichaam en geest zorgen. We gaan dan ook inzien dat lichaam en geest iets prachtigs is. Wonderbaarlijk zelfs en ook nog eens tamelijk onvoorspelbaar. Goed zorgen voor lichaam en geest doen we dan ook door genoeg rust en gezonde voeding tot ons te nemen. Dagelijks bewegen, in de buitenlucht zijn en vriendelijk zijn voor alles en iedereen om ons heen.

Hoe zit het met jou? Zorg jij een beetje goed voor je lichaam en geest? Ik ga er deze week weer eens extra bij stil staan door te gaan wandelen, extra gezonde voeding te nemen en inspirerende coachsessies te geven. En jij? Hoe werk jij aan een healty body & mind?

Ps paaseitjes kunnen natuurlijk prima maar wees je eens bewust wat en hoeveel je nou eigenlijk naar binnen propt. Het gaat erom dat je de balans weet te vinden…..

~ If you don’t take care of your body, where are you going to live?~

Fijne pasen!

Gastblog: geen spreekrecht

De avond waarop alles veranderde
We hadden net een mooie woning gekocht en woonde net een paar maanden samen. Verliefd, verloofd en dolgelukkig. Dit kon voor mij niet meer stuk. Het gelukkige gevoel kreeg al snel een heel andere wending. Ik had namelijk het vermoeden dat hij vreemdging. Stiekeme acties, liegen en een onderbuik gevoel dat zei hier klopt iets niet. Regelmatig hadden we hier ruzies over maar hij ontkende alles. Op een avond lagen we in bed. Ik kon niet slapen en bleef maar malen. Opeens had ik het besef dat hij in slaap was gevallen. Dit was mijn kans om achter de waarheid te komen. Ik pakte zijn telefoon en liep daarmee naar de badkamer. NEEEEE! Dat kan niet waar zijn! Als een dolk die door mijn lijf stak zag ik tot mijn grote schrik een filmpje.
Lees verder Gastblog: geen spreekrecht

Lawaai

De laatste dag van 2017. Een bewogen jaar. Een jaar van nieuwe fases, ontwikkelingen en angsten. Verhuisd van een tijdelijk adres naar een ander tijdelijk adres om zo eind 2018 ons nieuw te bouwen huis te mogen gaan inrichten.

Gezegend ben ik met vier bonuskinderen. Een van deze bonuskinderen is ernstig ziek. Deze jonge dame is moedig, dapper en een enorme vechter. 2018 zal zowel voor haar als de mensen om haar heen het jaar gaan worden om los te laten en vrij te komen van de aardse lichamelijke pijnen. Op 1e kerstdag heeft haar vader een deelnamebewijs voor Alpe d’HuZes ontvangen. Een prachtig cadeau om in juni 2018 te mogen openen, aan te gaan en te mogen beleven. Ik zal hem daarbij supporten, steunen en begeleiden.
Dit is de link naar de blog en sponsoring op de site van Alpe d’HuZes van ‘papa’. Lees verder Lawaai

Oplossing woordzoeker

Door het dak!
Een woordzoeker op Facebook waarbij je de eerste drie woorden die je ziet noteert in een reactie. Dit zijn leuke interactieve spelletjes die we met z’n allen graag doen. Er zijn mensen die er geen donder aan vinden maar het gros doet hier toch graag aan mee. Het bereik van de woordzoeker op m’n Facebook Pagina Ik loop Vast – Persoonlijke lifecoach van 26 september ging door het dak! Een bereik van ruim 1,5 miljoen en ruim 40.000 reacties en dit is nog steeds aan de gang…

Wat betekenen die drie woorden?” en “Je verklapt zeker niet waar de woorden voor staan?”
Dit waren enkele reacties die ik ontving. Er zaten mensen tussen die mij persoonlijk hebben benaderd en heel graag wilde overleggen wat deze woorden voor hen betekende. Dankbaarheid. Dat is wat ik van deze mensen ontving. Dit toverde bij mij dan weer een grote glimlach op m’n snoet.  Lees verder Oplossing woordzoeker

Cadeau voor jou?!

Hoe vaak geef jij jezelf een cadeau? Een echt groot cadeau helemaal voor jou alleen? Mag ik raden? Ik denk niet vaak, sterker nog ik denk bijna nooit. Vaak zijn we geneigd om dingen voor anderen te doen maar slaan we onszelf over als het gaat om mooie cadeaus. Maar is het eigenlijk niet zo dat we zelf het allerbelangrijkste zijn? Zeg nou zelf, als je wilt stoppen met roken, onderwijzeres wilt worden of bewuster met voedsel om wilt gaan, dan moeten we hiervoor zelf actie ondernemen. Ondernemen we die actie niet dan wordt datgene ook niet gerealiseerd.

Heb je weleens gedacht aan een mooi cadeau voor jezelf, maar dan ook écht voor jezelf?

Geef jezelf dan een coachsessie cadeau!
Een sessie duurt 1-1.5 uur en kan desgewenst via FaceTime of Skype.
Lees verder Cadeau voor jou?!

Grootste les

Soms word je geraakt door een lied en gaat het niet zozeer om de tekst maar om de mensen of de situatie waar je aan denkt als je het hoort.

Hoor ik het nummer Show me love van Robin S, dan word ik vrolijk en ben ik plots weer samen met mijn nicht in Griekenland. Bij het nummer van “Volare” van de Gipsy Kings zit ik ineens weer met het opgewekte gevoel achterin de auto bij m’n ouders op weg naar Spanje.

Because you loved Me 
Maar dan het nummer van “Because you loved Me” van Celine Dion. Oef. Ja, dan komen er diepe emotionele gevoelens en ga ik terug naar een tijd dat ik 28 jaar was. Mijn moeder had de strijd tegen die nare ziekte verloren. Ze was 51 jaar en de film van die periode speelt zich plotsklaps weer af in mijn gedachten.  Lees verder Grootste les

Oplossingen – augustus 2017

Je kent het vast wel van die mensen waar je je aan ergert omdat zij zich over een hoop dingen regelmatig negatief kunnen uitlaten. Van die energievreters zullen we maar zeggen. En dat je achteraf denkt hoe is het toch mogelijk dat ik het hele verhaal van die ander heb aangehoord en ik nauwelijks aan het woord ben geweest!?

Je komt thuis en je lijf en geest voelt leeg en opgebrand. Het is eigenlijk nog vroeg maar je hebt het gevoel dat je liever gelijk naar bed gaat. Het is wéér gebeurd, je bent volledig meegesleurd in het verhaal van diegene. Je oplossingsgerichte karakter heeft er alles aan gedaan om de ander te helpen. Je hebt allerlei oplossingen aangedragen waar zeker pasklare oplossingen tussen zaten waarmee je diegene hebt geholpen.

De kunst is om je energie hierin te leren verdelen. Je niet volledig te storten op de ander en van alles willen oplossen maar er gewoon voor de ander te willen zijn. Laat een ander zijn/haar verhaal vertellen maar zet het “knopje” oplossingen uit. Als je minder bezig bent met denken in oplossingen dan zal je zien dat het je minder energie kost. Probeer het maar eens!