Patricia Hoefnagel

Access Bars een bijzonder dynamisch en ontspannen proces voor lichaam en geest

Access Bars

De Bars is een verzamelnaam voor 32 punten die energiebanen vormen door en om het hoofd. Daarin ligt de elektrische lading van alle gedachten, beslissingen, overtuigingen, ideeën en houdingen die je ooit als patroon hebt opgeslagen.

Elk punt staat voor een onderdeel in je leven. Er zijn punten zoals geld, controle, heling, creativiteit, gewaar zijn, rust en ruimte. Ieder punt van de Bars vertegenwoordigt een thema dat kan corresponderen met vastgezette overtuigingen of inprentingen.

Je kunt hierbij denken aan “ik ben niet goed genoeg” of “ik ben het niet waard om” of “dat kan ik toch niet” of “dat is niet voor mij weggelegd”. 

Klachten waar je al lang mee rondloopt kunnen zijn ontstaan in je onderbewustzijn. Als kind hebben we regelmatig dingen gehoord die we als waarheid hebben aangenomen en vervolgens hebben vastgezet in ons lichaam. 

Al die belemmerende overtuigingen, gedachten, conclusies, aannames, angsten, negatief zelfbeeld die je je hele leven al met je meedraagt laat je los tijdens een Bars sessie. 

Dit kan niet in 1 keer want jij laat los wat jij op dat moment kunt en wilt loslaten.

Je moet het zien als het opruimen van de niet dienende files en virussen in je computer. Je gooit ze in de vuilnisbak, schoont die op en defragmenteert daarna de harde schijf. De Bars werken ook zo.

Alle conclusies en herinneringen die je stress en ongemak geven worden via deze 32 punten op het hoofd verwijderd. Daarna wordt je lichaam ‘gedefragmenteerd’ met het herstructureren van de lichamen, zodat de oude programma’s niet meer terugkomen.

Wist je dat 98% van onze gedachten die we over onszelf hebben niet eens van onszelf zijn maar door anderen zijn ingeprent?

Hoe fantastisch zou het zijn als je die belemmerende overtuigingen kunt loslaten en deleten waardoor ruimte en energie ontstaat voor het creëren van iets nieuws in je leven!

Waar werkt het voor?

 Een Bars sessie kan positief werken voor allerlei lichamelijke en geestelijke aspecten. Denk hierbij aan;

– immuunsysteem versterkend
– verbetert de relatie met jezelf en anderen
– een positievere houding
– Stress verminderend
– angsten en fobieën
– depressie
– lichamelijke (pijn) klachten
– betere concentratie
– psychische klachten
– beter bij jezelf blijven
– vermoeidheid
– slapeloosheid
– helderder in het hoofd
– betere leerprestaties

 

Veel gestelde vragen

Wat is Access Bars?
Access Bars zijn 32 verschillende punten op je hoofd. Die punten bevatten al jouw ideeën, gedachten, overtuigingen, emoties en overwegingen die je in je leven hebt opgeslagen.

Door een zachte aanraking van mijn handen en vingers op je hoofd worden de Bars (energiebanen) ‘open’ gezet. Daarna worden er in een bepaalde volgorde 32 punten op je hoofd geactiveerd. zodat deze kunnen worden ‘geruimd’.

Onder ‘ruimen’ wordt verstaan dat wat losgelaten moet worden, wordt losgelaten. En wat je (nog) niet wilt of kunt laten gaan, houd je vast tot een moment wanneer jij daar klaar voor bent.

Waar kan de Bars allemaal voor worden ingezet?
Stress, gezondheid, gewicht, geld, slaapproblemen, relaties, seksualiteit, angst, verlangen en nog veel meer.

Is de Bars ook geschikt voor kinderen?
Voor kinderen is de Bars een enorme uitkomst. Bij kinderen gaat een behandeling sneller en duurt gemiddeld 30 minuten.

Bij kinderen kan het worden ingezet bij rusteloosheid, overprikkeling, slaapproblemen, ruzie op school waarvan je de reden niet kan ontdekken, verdriet, boosheid en nog veel meer. Bars geeft ook goede resultaten bij ADHD en HSP.

Hoelang blijft het effect van de Bars behandeling merk-/voelbaar?Wanneer jij je bars laat ‘runnen’ (lopen) dan is het effect nog 3 weken voelbaar. Daarna kan het zijn dat je lichaam zelf vraagt om weer een bars sessie. Hoe meer sessies je ontvangt hoe meer ruimte je creëert, hoe meer je loslaat en hoe meer je weer terug keert naar jouw kern. Jouw staat van zijn.

Wat kan je verwachten, nadat je een Bars behandeling hebt ontvangen?
Iedere Bars behandeling is anders. De meest gemelde resultaten zijn onder andere: ‘Rust in mijn hoofd, meer ruimte, ik slaap beter, zit lekkerder in mijn vel, heb veel meer energie, ben niet meer zo snel boos en reageer anders op situaties’. Alles gaat net even wat gemakkelijker.

Kan Bars je fysieke klachten genezen?
Bars helpt om onderbewuste klachten te doen verdwijnen. Je lichaam geeft signalen af omdat je teveel over je grenzen gaat. Er beginnen pijntjes te ontstaan en toch blijf je doorgaan totdat je lichaam aan de bel trekt.

Bars zorgt voor meer bewustzijn waardoor je heel veel zelf kunt veranderen, mits jij toestaat om het te veranderen.

Sommige klachten zijn weg in 1 sessie, ik adviseer om het minimaal 3 sessies de tijd te geven. Bepaalde patronen en overtuigingen zitten namelijk heel diep. Veel klachten verdwijnen door meerdere Bars sessie te ondergaan.

Hoe weet je hoeveel Bars behandelingen het zal duren om iets te genezen?
Dat is helaas niet te voorspellen. De ene persoon reageert anders op de behandeling dan de andere. Het ligt er ook aan wat jij allemaal hebt meegemaakt.

Want hoe zou het zijn als je alle overwegingen die de ongewenste fysieke conditie op zijn plaats houden kunt loslaten? Overwegingen zijn: gedachten, gevoelens, emoties, overtuigingen, beslissingen, conclusies, oordelen uit wel uit welk leven dan ook.

Klinkt mooi, maar is daar ook bewijs van?

Wetenschappelijk onderzoek verricht door neurowetenschapper Dr. Jeffrey Fannin toont aan dat een Bars sessie een heilzame werking heeft op de thalamus, een belangrijk gebied in de hersenen die de meeste binnenkomende zintuiglijke prikkels verwerkt.

In het filmpje is duidelijk zichtbaar dat de hersenen van de persoon vóór de Bars sessie overmatig overprikkeld zijn. De gedachten schieten alle kanten op. Na de behandeling is het hyperactieve gebied rond de thalamus volledig tot rust gekomen.

Dr. Jeffrey Fannin is zichtbaar verbaasd over de snelle en accurate werking van de Bars methode en heeft het ook zelf aan den lijve ondervonden. Zijn neurowetenschappelijk onderzoek laat zien dat door deze behandeling er een coherente werking van de hersenen ontstaat hetgeen een hoger niveau van bewustzijn toestaat.

Video afspelen

Coaching in combinatie met Access Bars zorgt voor rust in je gedachten en rust in je lichaam. Hierdoor heb je een sneller resultaat zodat je weer kunt genieten van de mensen om je heen en het leven zelf.