Jezelf beschermen

HSP’ers zijn vaak enthousiast om leuke dingen te doen. Zó enthousiast dat ze wel eens vergeten dat wat ze bedenken soms niet door kan gaan.

Zo ook gisteren. In de ochtend had ik een fotoshoot die inclusief rijden 3,5 uur in beslag nam. Eenmaal thuis, na de shoot, was ik volledig leeg. Mijn lichaam gaf aan dat het rust nodig had en viel ik al snel in slaap op de bank.

In de namiddag zou ik met manlief, broer en vriendin het varend corso in het Westland gaan kijken. Wat was ik blij dat ik naar m’n gevoel had geluisterd en dit de dag voor de shoot al had afgezegd, wetende dat dit wel eens teveel zou kunnen worden.

Doorgaan, wegwuiven en vanuit onze overtuiging ‘niet zeuren maar doorpakken’, komt een keer bij je terug. In een lichamelijk ongemakje of, als je het maar vaak genoeg blijft negeren, in grotere en langdurige lichamelijke ongemakken.

Luister naar, koester en zorg goed voor, je lichaam en geest. Hou van je lichaam zoals het is. Wees er zuinig op en wees je bewust waar je jouw lichaam en geest mee voedt. Herken wanneer het beter is om even aan de rem te trekken en iets af te zeggen.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s