Oplossingen – augustus 2017

Je kent het vast wel van die mensen waar je je aan ergert omdat zij zich over een hoop dingen regelmatig negatief kunnen uitlaten. Van die energievreters zullen we maar zeggen. En dat je achteraf denkt hoe is het toch mogelijk dat ik het hele verhaal van die ander heb aangehoord en ik nauwelijks aan het woord ben geweest!?

Je komt thuis en je lijf en geest voelt leeg en opgebrand. Het is eigenlijk nog vroeg maar je hebt het gevoel dat je liever gelijk naar bed gaat. Het is wéér gebeurd, je bent volledig meegesleurd in het verhaal van diegene. Je oplossingsgerichte karakter heeft er alles aan gedaan om de ander te helpen. Je hebt allerlei oplossingen aangedragen waar zeker pasklare oplossingen tussen zaten waarmee je diegene hebt geholpen.

De kunst is om je energie hierin te leren verdelen. Je niet volledig te storten op de ander en van alles willen oplossen maar er gewoon voor de ander te willen zijn. Laat een ander zijn/haar verhaal vertellen maar zet het “knopje” oplossingen uit. Als je minder bezig bent met denken in oplossingen dan zal je zien dat het je minder energie kost. Probeer het maar eens!


11 reacties op ‘Oplossingen – augustus 2017

    1. Hi Marie-Louise, dank voor je berichtje. Met oplossingen aankomen is echt niet erg en ik zeg zeker niet dat het niet goed is. We zijn er juist om elkaar te helpen. Wat ik probeer duidelijk te maken is om te luisteren naar het verhaal van de ander en niet gelijk in oplossingen te denken. Soms wil iemand gewoon even z’n verhaal kwijt. Niet meer en niet minder 😉

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s